"KÖZLEKEDIK A CSALÁD" 2023 ORSZÁGOS DÖNTŐ

Idén a Veszprém vármegyei Józsa család nyerte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával megvalósuló országos közlekedési vetélkedősorozatot.

Tizenkettő esztendővel ezelőtt a szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőt, amelynek hat állomásból álló idei döntőjére 2023. szeptember 9-én és 10-én került megrendezésre Szentendrén és Visegrádon.

A játékra – amelynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása – bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A többnyire megyeszékhelyeken megrendezett mintegy 20 területi versenyen – amelynek során a családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek – összesen 451 család mérettetett meg, míg a Skoda Fabia gépkocsiért országosan a legjobb 20 család versenghetett.

A döntőn résztvevő családok egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag- és Europ Assistance utalvánnyal lettek gazdagabbak és – a fődíj birtokosai kivételével – egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

A vetélkedősorozat azonban nemcsak a döntőbe bekerült családoknak, hanem a területi fordulón résztvevő, legeredményesebb oktatási intézményeknek is kedvezett: azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák és családja vett részt a vetélkedősorozaton, a helyezéstől függően 500.000, 300.000 vagy 100.000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesülnek.

  1. helyezett a Békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskola, 
  2. helyezett Jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium,  
  3. helyezett a debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola lett. 

 

Az országos döntőn második helyezést ért el az Erdődi család Hajdú-Bihar vármegyéből, míg a harmadik helyen a Merőtei család végzett Vas vármegyéből.

 

Vissza