"Közlekedik a család" 2021 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei verseny beszámoló

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2021. június 12-13-án rendezte meg a Közlekedik a család országos vetélkedő Szabolcs megyei fordulóját Nyíregyházán, a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában.  Az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett családi vetélkedő évek óta töretlen népszerűségnek örvend megyénkben, idén is közel ötven család mérette meg magát a különböző elméleti és gyakorlati versenyszámokban.

A vetélkedő célja, hogy a rendőrség minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a szabályos, körültekintő, megfontolt közlekedés fontosságára. A család értékrendszere és a szülők példamutató magatartása meghatározó a gyerekek nevelésében. Amellett, hogy a családok egy vidám napot töltöttek együtt és sok érdekes és izgalmas feladatban vettek részt, a közös versenyzés a balesetmentes közlekedésre nevelés tekintetében is meghatározó lehet a gyerekek számára.

A Szabolcs megyei döntőben a nyíregyházi Nagyváti család szerepelt a legeredményesebben, így ők képviselhetik megyénket az országos döntőben, ahol akár a fődíjat, egy ŠKODA KAMIQ személygépkocsit is megnyerhetik. A dobogó második és harmadik fokára állhattak fel a nyíregyházi Béres, illetve a kisvárdai Kepics család tagjai, akik számára a verseny most véget ért, de ők is értékes ajándékokkal és élményekkel térhettek haza.    

Vissza