"Közlekedik a család" 2021 Jász-Nagykun-Szolnok Megyei verseny beszámoló


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. június 12-én Jászberényben rendezte meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A rendezvény célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, balesetmentes közlekedés fontosságára. A rendőrség ezen a rendezvényen is hangsúlyozta a szülői példamutatás kiemelt szerepét és a család közösségnevelő erejét.

A versenyző családok szabadtéren, forgószínpad-szerűen hajtották végre a feladatokat. A Jászberényi Növény- és Állatkert területén reggel 9 óra és 15 óra között összesen 60 család 8 helyszínen versengett. A KRESZ tesztlapok kitöltése után részeg szemüveges, kerékpáros közlekedési és elsősegélynyújtási feladatokat oldottak meg, valamint egy személygépkocsiba kellett csomagokat időre bepakolniuk. A versenyfeladat során közelről megismerhették a ŠKODA KAMIQ-ot, ami az országos verseny fődíja. A felnőttek vezetéstechnikai tudásukról adtak tanúbizonyságot, míg a gyermekek kerékpáros pályán mutatták meg ügyességüket. A jó hangulatú, napfényes szombat az alábbi eredményekkel zárult:

I. helyezett: Dudás család (Szolnok)
II. helyezett: Gorzás család (Kunhegyes)
III. helyezett: Fejes család (Jászberény)

Az első helyezett család képviseli megyénket a 2021. augusztus 27-29. között Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben megrendezésre kerülő országos döntőn.

 

Vissza