"Közlekedik a család" 2020 megyei döntő Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. október 4-én Jászberényben rendezte meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A rendezvény célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, illetve a balesetmentes közlekedés fontosságára. A rendőrség ezen a rendezvényen is hangsúlyozta a szülői példamutatás kiemelt szerepét és a család közösségnevelő erejét.

A versenyző családok szabadtéren, forgószínpad-szerűen hajtották végre a feladatokat. A Jászberényi Növény-és Állatkert területén reggel 9 óra és 15 óra 30 perc között összesen 73 család 8 helyszínen versengett. A KRESZ elméleti és elsősegélynyújtási tesztlapok kitöltése után részegszemüveges, kerékpáros közlekedési feladatokat oldottak meg, valamint az országos verseny fődíja, egy SKODA személygépkocsi, és egy ilyen típusú autóba kellett csomagokat időre bepakolni. A felnőttek vezetéstechnikai tudásukat egy szabályossági versenyen, míg a gyermekek kerékpáros pályán mutatták meg ügyességüket. A jó hangulatú, napfényes vasárnap az alábbi eredményekkel zárult:

  1. helyezett: Fejes család (Jászberény)
  2. helyezett: Dudás család (Szolnok)
  3. helyezett: Gorzás család (Kunhegyes)

A megmérettetés első helyezett családja képviseli megyénket a 2020. október 17-18. között Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben megrendezésre kerülő országos döntőn.

Az iskolák közötti versenyben a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulói közül 31 család képviselte magát a rendezvényen. Valamennyi résztvevő család ajándékot vehetett át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságától.

 

Vissza